dimarts, 14 d’abril del 2009

Edició d'un video amb contingut educatiu

Desprès d'haver dedicat varies sessions de classe per conèixer i treballar amb el Windows Movie Maker, hem elaborat un vídeo educatiu que ens mostra com podem aprendre a cordar-nos les sabates.
La Marta, l'Ariadna, la Cristina i jo, com autores, tenim el plaer de convidar-vos a que hi feu una ullada. Esperem que us agradi i... que ho sapigueu aplicar.

Procés d’edició:
A partir de tot el que vam treballar a classe sobre les edicions de vídeo, va sorgir la proposta de realitzar un vídeo, en grup, que expliqués algun concepte educatiu.
Després de valorar diferents idees, vam decidir fer una explicació didàctica de com cordar-se les sabates.
En primer lloc vam elaborar un guió especificant el que hi veuríem, escoltaríem i la durada en el procés del vídeo. Després ja vam començar amb la creació del nostre film, utilitzant un software d’edició de vídeo que està incorporat en el Microsoft Windows per defecte i amb el que es poden fer tot tipus de manipulacions amb imatges estàtiques o amb gravacions: el Windows Movie Maker.


- Obrim aquest programa i descarreguem les imatges i els vídeos que volem incorporar a través de Capturar vídeo / Importar vídeo o Importar imágenes.
- Tenint en compte el guió elaborat anteriorment, anem arrossegant cada seqüència i la col·loquem en el seu lloc corresponent a les caselles inferiors.
- Per crear capçaleres, títols de crèdit i subtítols en la gravació cliquem Herramientas / Títulos y créditos... i des d’aquí podem escollir la col·locació, l’animació, la font, el color o afegir tot allò que vulguem que hi aparegui.
- Per introduir diferents efectes en les diapositives anem a Herramientas / Efectos de vídeo i per aplicar transicions entre les diferents escenes clicar Herramientas / Transiciones de vídeo.
- Si volem inserir veu o música al vídeo utilitzem l’Audacity per fer els pertinents muntatges d'àudio (mirar Audacity: gravació i edició de so) i quan ja tenim creat l’arxiu l’afegim al projecte de vídeo.
- Per concloure el procés d’edició, cal incorporar una temporització per a cada escena per tal que imatge i so vagin al temps desitjat.

Aquesta aplicació pot ser molt útil a les escoles, tant pels mestres com pels alumnes, ja que s’ha de tenir en compte que actualment el llenguatge audiovisual s’utilitza cada vegada més en la nostra societat i hauria de ser una eina d’aprenentatge i ensenyament que permeti una correcta formació i manipulació.
Des d’aquest punt de vista les seves utilitats poden ser molt diverses. A nivell de professorat, pot servir per a fer muntatges, pensar activitats per porta-les a terme a l’aula o fer diverses gravacions al llarg del curs per realitzar un vídeo que doni la possibilitat als pares de disposar d’un record amb imatge i so dels seus fills durant aquell any.Pels infants pot ser una gran eina d’aprenentatge, ja que, entre d’altres activitats, es poden fer diversos vídeos educatius amb i per ells per tal que la seva comprensió sigui més clara, realitzar escenificacions o gravar diversos moments del dia perquè després ells es vegin o infondre diversos sons emesos pels nens i nenes i que posteriorment es puguin escoltar. Aquest tipus d’exercicis poden servir per treballar diversos aspectes educatius, com la parla i l’expressió oral, l’hàbit d’escolta i respecte pels altres, l’aprenentatge de diferents conceptes d’una manera dinàmica i engrescadora i d’altres elements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada