divendres, 29 de maig del 2009

JClic

En aquesta ocasió us parlaré d’un programa educatiu de fàcil utilitat que vam estar treballant en algunes sessions a classe: el JClic.

El JClic és una aplicació lliure i gratuïta, desenvolupada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que permet la creació, realització i avaluació d’activitats didàctiques i educatives multimedia. Aquesta eina és molt útil a les escoles, ja que ofereix un gran ventall de seqüències d’activitats per a que els nens/es les realitzin als ordinadors de l’escola i també la possibilitat de que els mestres construeixin i publiquin projectes educatius propis.
Aquest software està format per diverses aplicacions, entre les que trobem el JClic applet que permet posar en marxa el programa sense necessitat de tenir-lo instal·lat i el JClic autor que permet crear activitats pròpies. En aquest últim cas, és necessari fer la descàrrega del JClic i del JClic autor. http://clic.xtec.cat/ca/jclic/download.htm

Per aprendre a utilitzar el programa, vam realitzar un treball en grup en el que havíem de crear dues activitats a partir d’un projecte educatiu. La temàtica que vam escollir va ser aprendre a diferenciar entre els animals mamífers i les aus, a partir d’un trencaclosques i una activitat d’associació. Amb aquesta proposta, he pogut observar que s’ofereixen molts recursos i possibilitats per incloure en les activitats.
Aquesta aplicació es va introduint progressivament a les escoles, ja que permet un procés d’ensenyament-aprenentatge força dinàmic, engrescador i comprensible, ja que es pot adaptar al ritme de cada alumne. Així doncs, les noves tecnologies permeten realitzar activitats motivadores i que els alumnes siguin partíceps en els seus aprenentatges, encara que la presència del tutor també és important per tal d’ajudar i reconduir en la realització dels exercicis.
Es converteix en un software que recolça la tasca educativa del mestre i ajuda a ampliar els recursos dels que es disposen.

Aquí us deixo el link per poder-hi accedir: Zona Clic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada