diumenge, 22 de març del 2009

Google Notebook

En la sessió realitzada el dia 10 de març vam conèixer una aplicació que té una utilitat semblant a la funció de "Preferits", però amb moltes més prestacions: el Google Notebook.

És un servei gratuït proporcionat per Google que permet organitzar fàcilment notes al navegador per internet. Aquesta eina és d'ús personal i ofereix la possibilitat de seleccionar des de la web textos, imatges o d'altra informació d'interès propi i guardar-la en un bloc de notes en línia. També permet compartir la informació guardada amb altres usuaris, fent públic allò que es vulgui mostrar. D'aquesta manera altra gent pot aprofitar la recopilació de dades o afegir-ne.

Accés i utilitat
1. Accedir a la pàgina Google Notebook i introduir la identificació.
2. Instal·lar l'extensió que permet capturar les adreces des del navegador de Firefox.
3. Buscar una pàgina d’interès i clicar a la icona que és com una llibreta que apareix a la part inferior dreta de la finestra. El petit bloc de notes que s'obre s'anomena "capturador".
4. Clicar el botó Afegeix per introduir de forma automàtica l’adreça de la pàgina web visitada o el fragment seleccionat.
5. Ofereix la possibilitat d’afegir un comentari per tal de fer memòria d’allò guardat.
6. També es poden posar Etiquetes per tal de filtrar la informació i accedir-hi de forma ràpida.
7. Obrint la pàgina completa podrem visualitzar totes les notes guardades i fer diferents manipulacions, organitzant-les o editant-les com el vulgui.
8. També hi ha la opció d’ús compartit Opciones para compartir, en la que es pot convidar a altres persones a utilitzar un bloc que s’ha creat.

Així doncs, aquest servei interactiu permet tenir Blocs de notes d’ús personal o grupal.
És una bona aplicació per utilitzar-la a les escoles, ja que les noves tecnologies s’estan introduint cada cop més en l’àmbit escolar i particularment a les aules i el Notebook permetrà guardar informació pròpia dels mestres o tenir la possibilitat de compartir-la amb els companys, com ara pàgines web d’interès educatiu, enllaços a contes o cançons, fites o fragments importants o d'altres punts interessants que es vulguin afegir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada